Dreptul insolventei


Dreptul insolventei constituie un domeniu foarte important in cadrul practicii firmei noastre de avocatura.

Avocatii nostri acorda consultanta juridica pentru afacerile aflate in dificultate financiara, pentru creditori, pentru persoanelor care au detinut functii de conducere in cadrul societatii debitoare si impotriva carora s-au formulat cereri de atragere a raspunderii personale.

Acordam servicii de reprezentare si pentru cumparatorii si investitorii interesati de bunurile valorificate in procedura insolventei.

De mai mult de 15 ani suntem si practicieni in insolventa si, in  mod constant, suntem numiti  de catre Tribunale ca administratori si lichidatori judiciari ai societatilor supuse procedurilor de insolventa.

In aceasta perioada am administrat si lichidat cateva sute de afaceri.

Aceasta a sporit specializarea si expertiza noastra in domeniul insolventei.

Avocatii nostri specializati in insolventa au dobandit experienta prin practica din postura aparatorului creditorilor, din postura aparatorului debitorului, dar si din postura practicianului in insolventa –  administrator sau lichidator judiciar.

Astfel, avem posibilitatea sa observam toate fatetele  procedurii insolventei, toate interesele persoanelor implicate in aceast procedura si sa ne adaptam abordarea juridica in functie de interesele si obiectivele clientilor nostri.

Avocatii nostri sunt specializati in dreptul insolventei si acorda asistenta, consultanta  si reprezentare in toate etapele insolventei:

  • Premergator insolventei, analizam si anticipam modul in care procedurile insolventei sau falimentului afecteaza afacerea (ex. facem analize ale unor potentiale situatii de criza generate de propria afacere sau afacerile partenerilor de afaceri, redactam strategii si planuri, negociem si implementam planuri de reorganizare, etc)
  • Servicii si asistenta in timpul insolventei (ex. restructurarea debitelor, recuperarea bunurilor si creantelor, acordam consultanta creditorilor, etc)
  • Servicii si asistenta in timpul falimentului ( ex. valorificarea bunurilor, plata creditorilor, stingerea litigiilor, mijloace alternative de recuperare a creantelor, etc)

De asemenea, administram societati aflate in procedura reorganizarii judiciare.

Serviciile noastre includ si:

  • Acordarea de consultanta  si reprezentare in deschiderea procedurii de insolventa de catre creditori;
  • Acordarea de consultanta si reprezentare in deschiderea procedurii de insolventa de catre debitori;
  • Acordarea de consultanta si reprezentare in cadrul procedurii de insolventa pentru creditorii garantati sau chirografari;
  • Acordarea de consultanta si reprezentare in cadrul procedurii de insolventa pentru debitori;
  • Acordarea de consultanta si reprezentare in cadrul procedurii de insolventa pentru persoanele care au detinut functii de conducere in cadrul societatii debitoare si impotriva carora s-au formulat cereri de atragere a raspunderii personale.

Contactati-ne!

Photo by Melinda Gimpel on Unsplash