Litigii

In mod frecvent reprezentam persoane fizice, societati, afaceri, directori, administratori, actionari si asociati in litigii in fata tuturor instantelor de judecata inclusiv in fata Inaltei Curti de Casatie si Justitie a Romaniei  precum si in fata tribunalelor arbitrale din Romania.

Intotdeauna incercam, cu costurile cele mai mici pentru clientii nostri, sa scurtam pe cat posibil durata proceselor si sa facem posibila punerea cat mai rapid in aplicare a hotararilor pronuntate.

Avocatii nostri acorda consultanta in toate etapele unui litigiu si reprezentam atat reclamanti cat si parati, respectiv atat creditori cat si debitori.

Suntem avocati de litigii si avem experienta dobandita in sute de procese in fata tribunalelor in care am asistat clientii nostri intr-o perioada de peste 20 de ani de practicare a avocaturii pentru afaceri.

Intoata aceasta perioada de timp ne-am specializat in procese comerciale, civile, litigii de munca, contencios administrativ, procedura insolventei.

Atunci cand ne alegeti sa va fim alaturi intr-o batalie juridica, nu va promitem ca vom castiga procesul si nici nu putem face acest lucru intr-o lume juridica dominata de incertitudini si destule solutii contradictorii.

Dar va promitem ca, in fiecare proces pe care ni-l incredintati, vom studia situatia cu multa atentie, vom face tot ceea ce ne permite legea si ne vom folosi toata priceperea sa obtinem rezultatul asteptat de dumneavoastra. Suntem atenti la nevoile afacerilor dumneavoastra si acordam atentie tuturor detaliilor care construiesc afacerea dumneavoastra.

***

Reprezentarea si asistarea prin avocati specializati in litigii de drept comercial – litigii intre profesionisti:

– Acordarea de consultanta si reprezentarea clientilor implicati in litigii ce privesc executarea contractelor de afaceri;
– Acordarea de consultanta si reprezentarea clientilor implicati in litigii referitoare la recuperarea creantelor si diverse alte pretentii;
– Acordarea de consultanta si reprezentarea clientilor implicati in litigii de concurenta neloiala și fapte de deturnare a clientelei;
– Acordarea de consultanta si reprezentarea clientilor implicati in litigii cu privire la contestarea executarii silite incepute de organele fiscale;
– Acordarea de consultanta si reprezentarea clientilor implicati in litigii cu privire la punerea in executare sau contestarii executarii silite a diverselor titluri executorii.

Reprezentarea si asistarea prin avocati specializați in litigii de drept civil:

Acordarea de consultanta si reprezentarea clientilor implicati in litigii imobiliare si de carte funciara: (ex. Litigii intemeiate pe Legea nr 10/2001 privind reconstituirea dreptului de proprietate asupra imobilelor preluate abuziv de regimul comunist, executarea sau anularea contractelor de vanzare-cumparare avand ca obiect bunuri imobile – terenuri si constructii, executarea, rezilierea sau anularea antecontractelor de vânzare-cumparare, etc.)

Reprezentarea și asistarea prin avocati specializați in litigii in cadrul procedurilor de arbitraj:

– Reprezentarea prin avocati specializati in litigii in procedura arbitrala in fata Curtii de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei in litigii privind incheierea, executarea si rezilierea contractelor de afaceri.
– Reprezentarea prin avocati specializati in litigii in procedura arbitrala in fata Curtii de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei in litigii privind pretentii.

Reprezentarea si asistarea prin avocati specializati in insolventa  in cadrul procedurilor de faliment:

Serviciile juridice avocatiale constau in:
– Formularea de cereri de deschidere a procedurii insolventei prin care se deschide procedura insolventei sau direct falimentul impotriva debitorului;
– Formularea de cereri de inscriere a creantei in tabelul creditorilor,

– Formularea de contestatii prin care se obtine respingerea cererii de deschidere a procedurii insolventei
– Formularea de contestatii la tabelul creditorilor atunci cand creanta nu a fost inscrisa sau a fost inscrisa doar partial in tabelul creditorilor;
– Formularea de contestatii pentru anularea masurilor dispuse de administratorul sau lichidatorul judiciar care incalca prevederile legale
– Participarea la adunarile creditorilor,
– Formularea de cereri de anulare a actelor frauduloase incheiate in dauna creditorilor,
– Reprezentarea in sedintele comitetului creditorilor;
– Acordarea de opinii juridice cu privire la strategia ce urmeaza a fi adoptata in functie de interesele clientului in cadrul procedurii,
– Formularea de cereri pentru angajarea raspunderii personale a persoanelor din conducerea societatii debitoare care se fac vinovate pentru ajungerea in stare de insolventa, etc.

Reprezentarea și asistarea prin avocati specializați in litigii de drept contraventional si administrativ:

Serviciile noastre avocatiale in materie contraventionala  constau in redactarea de plangeri contraventionale,  cereri de ordonante presedintiale pentru situatii urgente, contestatii la executare, etc.

Serviciile noastre avocatiale in materia dreptului administrativ si fiscal includ asistenta si reprezentarea in procedura prelabila in fata autoritatii publice , reprezentarea in fata instantelor de contencios admnistrativ in litigii care au ca obiect anularea de acte administrative sau obligarea autoritatii de a raspunde cererilor de emitere sau anulare a unor acte administrative.

Reprezentarea si asistarea prin avocati specializați in litigii de drept fiscal:

Serviciile juridice constau in:
– Contestarea deciziilor de impunere si a rapoartelor de inspecţie fiscală intocmite de organele fiscale cu privire la taxe şi impozite (ex. TVA, impozit pe profit, impozit cu reţinere la sursă, contribuţii de asigurări sociale, impozit pe venit, taxe locale, etc);
– Contestarea amenzilor aplicate de organele fiscale sau alte organe ale statului.

Reprezentarea și asistarea prin avocati specializați in litigii de dreptul muncii:

Serviciile juridice constau in:
– Oferirea de consultanta si reprezentarea societatilor comerciale in litigiile in care angajatii contesta deciziile de incetare a contractelor individuale de munca sau de sanctionare disciplinara;
– Oferirea de consultanta si reprezentarea societatilor comerciale in litigiile in care angajatii reclama incalcarea de catre societatea angajatoare a prevederilor contractelor de munca sau a prevederilor legale referitoare la munca.

Contactati-ne!

Photo by Claire Anderson on Unsplash