Insolventa

Avocatii nostri acorda consultanta juridica pentru afacerile aflate in dificultate financiara.

De mai mult de 15 ani suntem si practicieni in insolventa si, in  mod constant, suntem numiti  de catre Tribunale ca administratori si lichidatori judiciari ai societatilor supuse procedurilor de insolventa.

In aceasta perioada am administrat si lichidat cateva sute de afaceri.

De asemenea, administram societati aflate in procedura reorganizarii judiciare.

Acordam consultanta si reprezentam in cadrul procedurilor de insolventa creditori, debitori, directorii si administratorii creditorilor. Acordam servicii de reprezentare si pentru cumparatorii si investitorii interesati de bunurile valorificate in procedura insolventei.

Astfel, avem posibilitatea sa observam toate fatetele  procedurii insolventei, toate interesele persoanelor implicate in aceast procedura si sa ne adaptam abordarea juridica in functie de interesele si obiectivele clientilor nostri.

Avocatii nostri sunt specializati in dreptul insolventei si acorda asistenta, consultanta  si reprezentare in toate etapele insolventei:

  • Premergator insolventei, analizam si anticipam modul in care procedurile insolventei sau falimentului afecteaza afacerea (ex. facem analize ale unor potentiale situatii de criza generate de propria afacere sau afacerile partenerilor de afaceri, redactam strategii si planuri, negociem si implementam planuri de reorganizare, etc)
  • Servicii si asistenta in timpul insolventei (ex. restructurarea debitelor, recuperarea bunurilor si creantelor, acordam consultanta creditorilor, etc)
  • Servicii si asistenta in timpul falimentului ( ex. valorificarea bunurilor, plata creditorilor, stingerea litigiilor, mijloace alternative de recuperare a creantelor, etc)

Ce este insolventa?

O societate este insolventa atunci cand nu este capabila sa-si plateasca datoriile sale pe masura ce acestea devin scadente. Asadar, insolventa este inexistenta sau insuficienta lichiditatilor pentru plata datoriilor  deja scadente.

Creditorul unei astfel de societati care nu si-a achitat datoriile scadente de mai mult de 90 de zile, poate sa solicite Tribunalului deschiderea procedurii insolventei impotriva acestei societatii.

Cererea de deschidere a procedurii insolventei poate fi facuta chiar de societatea insolventa insasi, prin organele sale reprezentative care, constatand ca se confrunta cu o stare de insolventa, trebuie sa se adrese Tribunalului pentru ca societatea sa fie supusa procedurii insolventei.

De ce insolventa?

Scopul declansarii procedurii insolventei este acela de a izola aceasta societate de restul mediului de afaceri si de a impiedica sau limita propagarea in efect de domino a incapacitatii de plata catre alte societati cu care se afla in relatii de afaceri. Se poate compara procedura insolventei cu situatia carantinei in medicina cand persoanele bolnave de o boala contagioasa sunt supuse unui regim special de izolare si tratament pentru protejarea celorlalte persoane sanatoase si impiedicarea raspandirii bolii.

De asemenea, scopul instituirii procedurii insolventei este si acela de a acoperi pasivul (datoriile) societatii insolvente.

Ce este practicianul in insolventa?

Practicianul in insolventa este o persoana independenta care exercita atributiile stabilite de lege sau de instanta de judecata in  procedura de insolventa, in perioada de observatie sau de reorganizare (administratorul judiciar) si conduce activitatea societatii debitoare aflata in faliment si exercita atributiile legale (lichidatorul judiciar).

Contactati-ne!

Comentariile au fost inchise.