5 lucruri de știut înainte de a divorța

Există multe lucruri importante pe care trebuie să le știți înainte de a divorța, dar următoarele cinci lucruri sunt printre cele mai importante.

1. Încercați o ultimă șansă: împăcarea.

A divorța nu este un lucru ușor. Nici în ceea ce privește luarea deciziei, nici în ceea ce privește ducerea ei la îndeplinire. Atunci când se căsătoresc oamenii își planifică nunta cu 6 luni, chiar și cu un an înainte. 

Atunci când divorțează lucrurile sunt mai complicate decât la căsătorie pentru că soții au copii, au bunuri de împărțit, credite de plătit și nicio siguranță în ceea ce privește viața lor viitoare.

În plus, relația din care vor să iasă si situația creată îi epuizează mental și nu le permite să se concentreze la nimic. Astfel, serviciul este neglijat, afacerile sunt în pericol, relațiile cu persoanele dragi – copii, părinți, rude, prieteni – sunt afectate.

Încurajăm împăcarea înainte, în timpul divorțului și chiar și după divorț. 

Sfatul avocatului specializat in divort: incearcă reconcilierea!

Un avocat corect va încuraja părțile să se împace.

2. Consultați un avocat bun pentru divorț.

Nu luați decizia de a divorța înainte să cunoașteți toate implicațiile unui divorț. De cele mai multe ori nu puteți să bănuiți toate implicațiile unui divorț.

Niciun divorț nu seamănă cu altul depinzând de situațiile particulare ale fiecărei persoane in parte.

O discuție cu un avocat bun de divorț vă poate fi de mare ajutor pentru a lua cele mai bune decizii în deplină cunoștință de cauză.

Contactați-ne pentru a afla implicațiile divorțului pentru situația dumneavoastră particulară în cadrul unei consultații strict confidențiale.

3. Pregătiți-vă pentru o perioadă grea și plină de incertitudini

Divorțul va naște o serie de întrebări si probleme care vor trebui să-și găsească răspunsul:

Cât va dura divorțul? 

Cu cine vor rămâne copii?

Ce drepturi va avea celălalt părinte?

Va trebui să plătiți contribuție pentru copii? 

Ce se va întâmpla cu casa și cu bunurile domestice?

Ce se va întâmpla cu banii familiei?

Cine va plăti creditul?

Șirul întrebărilor poate continua.

Un avocat cu experiență în divorțuri vă poate oferi o estimare a probabilității acestor obligații. Este important să luați o hotărâre în cunoștință de cauză.

Contactați-ne pentru a afla răspunsurile la întrebările de mai sus în cadrul unei consultații strict confidențiale și a lua cea mai bună decizie pentru dumneavoastră și copiii dumneavoastră.

4. Solicitați ajutorul familiei și prietenilor

Familia și prietenii vă pot oferi un suport financiar și moral extraordinar într-o perioadă foarte grea. Suportul acestora s-ar putea dovedi a fi decisiv în bătălia pe care-o veți duce pentru separare, încredințarea copiilor, partaj. 

5. Luați măsuri corespunzătoare pentru a vă proteja interesele

Poate că până la acest moment nu ați știut prea multe despre banii și afacerile partenerului de viață. V-ați mulțumit cu ceea ce ați câștigat dumneavoastră și cu banii pe care partenerul îi aloca familiei. 

Procesul de divorț înseamnă și contribuția la creșterea și educația copiilor, partajul bunurilor comune, eventuale despăgubiri.

Nu vă puteți valorifica și apăra interesele dacă nu cunoașteți amănunte despre conturile bancare, despre economii, despre mersul și organizarea afacerilor desfășurate de partener.

Obțineți extrase de cont, informații scrise pe care să le salvați sau depozitați în locuri sigure, unde partenerul nu poate ajunge, în afara casei.

Luați în considerare posibilitatea ca soțul să înceapă să vândă acele active (bijuterii, părți sociale, acțiuni etc) sau să retragă banii din conturi pentru a evita partajarea acestora.

Dacă aveți nevoie de mai multe informații despre cum să vă protejați interesele in caz de divorț, contactați-ne pentru a programa o consultație strict confidențială.

Acest articol este disponibil și în limba engleză aici.